U bevindt zich hier: Nieuws

Waarschuwingsdienst

De nieuwsfeed is helaas niet bereikbaar.

Opmerkelijk

Veroordeelde 'heks' van Salem na 329 jaar officieel vrijgesproken

Het duurde meer dan drie eeuwen, maar de 'laatste heks van Salem' is dan eindelijk vrijgesproken. Donderdag zorgde de Amerikaanse staat Massachusetts ervoor dat de in 1693 wegens hekserij ter dood veroordeelde Elizabeth Johnson na 329 jaar gerechtigheid kreeg.

Gezin in Maastricht opgeschrikt door wurgslang die zich achter tv verstopte

Bewoners van een huis in Maastricht hebben dinsdag een wurgslang achter hun televisiemeubel gevonden, schrijft de regionale dierenambulance op Facebook. Volgens 1Limburg gaat het om een korenslang of rode rattenslang, die kleine prooien doodt door ze te wurgen.

Honderden lantaarnpalen in Duitse stad sneuvelen door plassende honden

In de Duitse grensstad Viersen, vlak bij Venlo, moeten per direct honderden aluminium lantaarnpalen worden omgezaagd. Ze staan op omvallen doordat honden massaal tegen de palen plassen en hun urine zorgt voor roestvorming.

82-jarige breekt record met uitrekenen megasom met alleen pen en papier

Met alleen pen, papier en zijn eigen brein is de 82-jarige Willem Bouman uit Alphen aan den Rijn erin geslaagd een bijzonder moeilijke rekensom op te lossen. Tijdens de open dag van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) berekende hij de derdemachtswortel van een getal van 36 cijfers.