U bevindt zich hier: Nieuws

Waarschuwingsdienst

De nieuwsfeed is helaas niet bereikbaar.

Opmerkelijk

Overleden Britse zakenvrouw laat dorp waar zij opgroeide 48 miljoen euro na

Doreen Lofthouse, de Britse zakenvrouw achter Fisherman's Friend die in maart op 91-jarige leeftijd kwam te overlijden, laat het Britse kustdorpje waar zij opgroeide ruim 48 miljoen euro na, schrijft BBC News. De dorpsraad van Fleetwood noemt het bedrag "ongelofelijk" en is geroerd door haar vrijgevigheid.

'Penisplant' voor het eerst in 24 jaar in bloei in Hortus botanicus Leiden

Een in Hortus botanicus Leiden opgekweekte Amorphophallus decus-silvae, beter bekend als 'penisplant', staat op het punt om te gaan bloeien, laat de botanische tuin dinsdag weten. De laatste keer dat dit gebeurde in de Leidse botanische tuin was in 1997.

Door lava ingesloten honden op La Palma blijken al gered door onbekenden

De zes honden die op het Spaanse eiland La Palma door lavastromen ingesloten waren, zijn toch gered. Onbekenden hebben de dieren meegenomen. Dat verklaart waarom reddingswerkers die met vrachtdrones paraat stonden ze eerder niet konden vinden.

Honderden euro's voor New Yorkse ambtenaren die zich snel laten vaccineren

Burgemeester Bill de Blasio van New York deelt geldbonussen uit aan gemeenteambtenaren die zich laten inenten tegen COVID-19. Iedereen die voor de gemeente werkt moet in principe voor 29 oktober zeker één prik hebben gehad. Voor de ambtenaren die deze week al een vaccin ophalen, ligt een bonus van 500 dollar (430 euro) klaar.