U bevindt zich hier: Nieuws

Waarschuwingsdienst

(c) Waarschuwingsdienst.nl

Opmerkelijk

VN: Nog nooit werd er wereldwijd zoveel coca´ne geproduceerd

Nog nooit is er zoveel coca´ne geproduceerd als in 2017. In dat jaar werd
een recordhoeveelheid van zo'n 2.000 ton coca´ne vervaardigd, meldt Het Laatste Nieuws woensdag op basis van de UNODC, een VN-organisatie die onderzoek doet naar drugs en criminaliteit.

Dijbeen van grootste prehistorische vogel in Europa gevonden

In de tijd van de homo erectus in Europa leefde er een ruim 3,5 meter lange vogel die niet kon vliegen, concluderen paleontologen na de vondst van een fossiel. Het beest zou bijna 410 kilo hebben gewogen en zou de grootste van zijn soort in Europa zijn geweest, meldt National Geographic.

Agenten VS dansen op feestje na klacht geluidsoverlast

De politie in het Amerikaanse Texas kreeg woensdag een klacht over geluidsoverlast. Bij aankomst bleek dat er een examenfeestje aan de gang was. De agenten voelden er weinig voor om het feest te bederven en waagden een dansje met de feestvierders.

Canadese vruchtbaarheidsdokter verwekte elf kinderen met eigen sperma

Een Canadese vruchtbaarheidsdokter heeft zeker elf kinderen verwekt met zijn eigen sperma. Hij heeft daarnaast nog eens vijftig tot honderd kinderen verwerkt met sperma van andere donoren dan de vrouwen hadden geselecteerd. De licentie van de inmiddels tachtigjarige, gepensioneerde dokter Norman Barwin is ingetrokken door een speciale commissie, meldt de BBC.